Arena: Friends Arena
Match:
Europa League, kval
Publik: 28 410
Målen:  0-1 (17) James Forrest, 1-1 (33) Sebastian Larsson, 1-2 (34) Michael Johnston, 1-3 (87) Christopher Jullien, 1-4 (90) Lewis Morgan
Matchens lirare: Sebastian Larsson

Det fanns förhoppningar om en kanonmatch.
Det blev något helt annat i Solna den här kvällen.

När AIK lottades mot Celtic kände jag att det var dags att hänga med Backevik och co på Friends. Nu torskade Gnaget olägligt med 0-2 i Glasgow så utgångsläget inför returen i Solna var rätt så trist.
Jag fick köra långt bakom skolan innan jag hittade en parkering.
Sen mötte jag upp Christian vid Dick Turpin och vandrade ner.

Det var nästan 30 000 på plats. Dock klent med Celticfans. De eldade dock. Och i pausen slogs de internt och med polisen. Men det är en helt annan historia.
Jag bänkade mig på västra där de har sina säsongskort på kanonplats högst upp på lower.
AIK inledde bra och hade en radda mer eller mindre kvalitativa chanser. Då kontrade Celtic in 0-1 och det var game over.
Den stämning som fanns dog.

Det spelade inte så stor roll att Seb Larsson kvitterade på straff. För minuten senare kastade Oskar Linnér in 1-2 och då skulle de svartklädda göra fyra mål till för att gå vidare och det fattade ju alla att det skulle inte gå.
Resten av kvällen blev avslagen.
Många gick innan det var slut.
Jag också.

Därför missade jag både 1-3 och 1-4. För det hade bokats in padel i Nacka och då fanns inte utrymme för att stå och se fler Celticmål.