190723 – Jönköpings Södra IF v Västerås SK 2-1

Arena: Stadsparksvallen
Match: Superettan
Publik: 2 514
Målen: 1-0 (36) Edin Hamidovic, 2-0 (50), 2-1 (81) Douglas Karlberg
Matchens lirare:
Ölen på Idlewild Beer Cafe

En heldag i Jönköping.
Det slutade med torsk i golfen – och torsk i fotbollen.
I övrigt var det kanon.

Det blev en sen kväll på jobbet på måndan med massa leveranser som skulle ut. Som ett resultat blev det inte så många timmars sömn då klockan ringde 07:00. På menyn stod en tur ner till de nordligaste delarna av Småland. Det var lugnt i trafiken söderöver. Farsan på luren. Han ville sova, men jag behövde sällskap.
Strax efter halv elva sladdade jag in på Torpa hos Andreas och Fia.
Men det var inte vinka på här. För vi skulle kicka igång dagens första match på Jönköpings GK tio i tolv.

Det var lite struligt att hitta dit, sen var det struligt på en smal range där det for bollar överallt och slutligen var det struligt på banan – som var väldigt fin, men extremt knixig. Framför allt när man inte spelat där innan. Det var uppe och ner. Hål överallt och en järnväg tvärs igenom.
Andersson var mest stabil och vann i värmen.

När vi hade tömt bilen på alla ordrar på posten drog vi hem och duschade och tog en svalkande Aperol Spritz.
Mumma.
Det bjuds på långkok av finare snitt.
Och god öl.

Nu väntade nästa match. Att knalla upp till Stadsparksvallen. Det är en backe, eller tre, av värre snitt. Jag försökte gå så sakta som möjligt för att inte bli dyngsvettig igen.
Det fick ganska bra.
Men när vi väl kom upp och pustade på en bänk spillde jag suröl över tröjan och shortsen.
Tackarrrr …

Joel från Vettertryck mötte upp och bjussade in oss med sina säsongskort. Men något insläpp i VIP-tältet blev det inte. Vi hade fel kort. Det fick bli Carlsberg-PET utomhus istället.
Vi satte oss på bortre lång.
Där fick vi se en ganska klen match. Hemmafansen brände av ett bengaltifo inledningsvis innan det manifesterades med 20 tysta minuter.
Igen.

Hemmalaget hade 1-0 efter första även om Karwan hade en fin chans i slutet av halvleken. När 2-0 kom efter en billig boll bakom Fagerström så kändes det kört.
Men Dogge kom in och reducerade. Sen blev det oreda och VSK hade sina chanser att nypa en pinne, som kanske inte hade varit helt orättvist, men så blev det inte.
Vi knallade ut mot Joels bil som stod parkerad ”nära”. Det kändes som vi gick till Hjo. Men i gengäld fick vi besöka Jönköpings bästa utkiksplats.

Sen rullade vi ner på stan och till bryggeripuben Idlewild Beer Cafe som bjöd på förträfflig maltbrygd. Där blev vi kvar till vi fick skjuts hem av Hannes.
En lång dag var slut.
Inte hel fel att få blunda några timmar. Problemet var bara på morgonen efter när jag skulle upp ur den uppblåsbara sängen som tappat lite av sin luft.
Det var en holmgång.

Hemresan fick efter lunch. Sen fick Teo sig en lektion i padel.
Igen.
Skål!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.