190523 – Gimo IF v Gräsö Norrskedika IF 2-0

Arena: Idrottsgården
Match: Division 5 östra Uppland
Publik: 100
Målen: 1-1 (32) Sebastian Helmefors, 2-0 (88) Självmål
Matchens lirare:
Ryan Louis Spaulding

Låt oss säga så här: Vissa torsdagar är trevligare än andra.
Om man blundar för min kunskap av 4H och att matchen spelades inne i konstgrässtaketet så var det här tip top Tommy.

Vi börjar det här med dagens huvudattraktion – för det var faktiskt inte Idrottsgården i Gimo. Nej, jag och Malin hade stämt träff med Sebastian Larsson på Karlberg för en intervju till kommande nummer av Kanonmagasinet.
Vi snackade gamla Arsenalminnen och gick igenom tidningar i knappa timmen inne på AIK:s träningsanläggning innan de skulle till Sundsvall och jag till Gimo.
Så kan det gå.

Det var stort intresse för den här resan till den uppländska myllan så jag körde senare på eftermiddan ut till Backeviks jobb där vi tog hans bil norröver till Uppsala.
Där stod direktörn redo.
Och vi kunde påbörja resan till Gimo.

Medan vi susade fram på oväntat bra vägar fick jag stora mängder skit för att jag inte visste vad en 4H-gård är. Utanför världshuset, där det väntade middag, pågick nån form av polisoperation.
Skörd var omåttligt skeptiskt.
Till det mesta.
Men kebaben smakade fint medan Johnny Husvagn körde Jack Vegas i bakgrunden.
Allt var precis som förväntat.

Nere vid Idrottsgården, en bit bort, möttes vi av en enorm besvikelse. Matchen skulle spelas på konstgräsplanen. Det var ridå. Game over. Go natt.
Jag som hade sett fram emot en fin drabbning de i de lägre Upplandssserierna på en anständig anläggning fick nu ett nytt jävla staket.
Vi köpte kaffe och glass i ren besvikelse innan vi tog plats på bortre lång.

Matchen var undermålig, men i paus fick vi i alla fall trixa lite boll när vi bytte sida. Alltid något. Sen var jag ett nummer ifrån att vinna en miljon (en trisslott) på inträdesbiljetten.
I andra vandrade vi upp och plåtade den riktiga arenan.
Ojojoj.
Tänk om matchen spelats här!
Gräsmattan var tydligen för dålig, men jag såg då fasen inget fel på den och jag lovar att den hade räckt gott åt de 22 spelarna som försökte lira på den konstgjorda mattan.

Besvikna tittade vi vidare från utsidan av staketet. Det blev 2-0 till hemmalaget.
På hemvägen, efter det att vi lämnat Roddan i Uppsala, stannade vi till i solnedgången på Arlanda och kollade/plåtade flygplan.
Det var kul.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.