230526 – Sickla IF v Fittja IF 2-4

Arena: Nacka IP
Match: Division 4 södra Stockholm
Publik: 91
Målen: 1-0 (1) Alex Lilja, 1-1 (23) Osman Köseoglu, 2-1 (51) Alex Lilja, 2-2 (64) Fredrik Notice, 2-3 (72) Tommy Salminen, 2-4 (74) Jonathan Alexis Escalona Opazo
Matchens lirare: Axel Cervin, Sickla IF

En kylslagen fredagkväll i Nacka?
Det var tur matchen var bra.

Jag är skeptisk till det här att det finns flera arenor att registrera i Groundhopperappen på samma anläggning. Dom flesta svenska fotbollsklubbar har flera planer på sin hemmaarena, det är liksom inget konstigt med det.
På vissa ställen finns det dessutom massvis med planer.
Och ska man då se matcher överallt för att få fullt?
Nej, jag är skeptisk.
Otroligt skeptisk.

Men nu har de lagt in båda Nacka IP 1 och 2, där den ena är ballonghallen och den andra är den ”vanliga” uteplanen. Den står registrerad som hemmaplan för Sickla IF i fyra.
Och där har jag inte sett någon match.
Fram till i fredags vill säga.
Då gjorde jag den korta turen dit för att se Sickla mot Fittja i den södra fotbollsfyran.
Tack och lov var det en bra match – för konstgräsplanen på Nacka IP är sannerligen inget att se.

Det small direkt när Sickla gjorde 1-0 i den första minuten. Matchen var fartfylld, bra och svängig. Fittja kvitterade ett väldigt fint anfall i mitten av den första halvleken.
I paus fick vi bryskt se att fiket var stängt.
Och det var en lång vila.
I andra kontrade Sickla in 2-1, men gästerna, som var lite tyngre, vände på tio minuter och vann till slut med 4-2.