230518 – IFK Edebäck-Uddeholm v Lysviks IF 2-1

Arena: Edebäcksvallen
Match: Division 6 norra Värmland
Publik: 100
Målen: 0- 1 (32) Olle Persson, 1-1 (57) Bedri Istrefi, 1-2 (77) Lukas Larsson
Matchens lirare: Olle Persson, Lysviks IF

Finns det inga bänkar får man hitta på andra lösningar.
Man står i första.
Och ser andra i bilen.

Trots röd dag mitt i veckan fanns dåligt, eller inga alls, alternativ för en dubbel. Men en match blev det. Så klart. Och den skulle avnjutas i Edebäck – även om Edebäcksvallen ligger i Gunneryd på andra sidan Klarälvan.
Farsan och jag tog Audin upp.
Och efter ett stopp i Uddeholm var vi perfekt i tid till matchen.

Vägen in till Edebäcksvallen var en stig än väg och parkeringsplatser kryllade det inte av. Men borta vid ena hörnflaggan fanns en lucka.
Vi öppnade med korv och kaffe och fick där också swisha in entrén som var 50 pickadoller.
Inget att säga om – men en division 6-klubb som ska ta inträde ska fasenimej kunna erbjuda bänkar runt om planen om det inte finns läktare.
Det kunde inte komboklubben Edebäck-Uddeholm uppbringa.
Dåligt!

Det fick bli ståplats i ”bortaklacken” i första. En hel del hade gjort den korta resan från Lysvik för att se den här drabbningen – som inte direkt var något att skriva hem om.
Det var dålig fotboll från start till mål – och den enda som var värd entrépengen var gästernas Olle Persson. Hade gjorde snyggt 0-1 och hade ett rungande skott i ribban i första halvlek som gick i gästernas favör.

Trots att matchklockan uppenbart gick fortare än den verkliga tiden gick första 45 fort och jag gissar att de kickade igång innan klockan var 19.00.
Det hade blivit kallare nu och vi var inte sugna på att stå mer.
Lyckades till slut övertyga farsan om kör ut bilen från arenan för att ställa den på andra kortsidan. Där stod nämligen fler bilar och där kunde man utan problem sitta i Audin och kolla.
Sagt och gjort.
Det var visserligen långt till andra målet där hemmalaget Edebäck-Uddeholm på något sätt lyckades vända 0-1 till seger 2-1 innan de 90 minuterna var avverkade.

Edebäcksvallen då? Ett nja, får den i betyg. Ingen större finess om vi bortser från att det inte fanns någonstans att sitta. Men ett litet hus på ena kortsidan med klubbmärke, klocka och omklädningsrum. Vid ”entrén” fanns en kiosk med bra utbud och plus ska de ha för att de hade grillen igång.
Sen var det inte mycket mer att rapportera om.

Vi tog vägen via Råda hem. Bättre ordning där. Hemma i Sutterhöjden var det svinkallt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.