230306 – Västerås SK v Östersunds FK 2-2

Arena: Swedbank Park
Match: Svenska cupen
Publik: 817
Målen: 1-0 (14) Anders Hellblom, 1-1 (16) Mykola Musolitin, 2-1 (58) Pedro Ribeiro (straff), 2-2 (90) Erick Brendon
Matchens lirare: Pedro Ribeiro

Kallt och jävligt.
Men självklart stannar man i Västerås på hemvägen och kollar fotboll.

Sportlovet i Sutterhöjden var över.  Det var bara att ställa in skidorna för säsongen och åka österut. På menyn den här måndagskvällen: VSK mot Östersund i Svenska cupen.
Grönvitt hade chansen att vinna gruppen om man slog ÖFK med mer mål än vad AIK besegrade Varberg med.

Och det började fint på ett kylslaget Rocklunda där Anders Hellblom skickade in 1-0 redan innan klockan hade passerat 15 minuter. Tyvärr kvitterade ÖFK, som inte hade något att spela för, kort efter och trots ett hyggligt övertag för Sportklubben var det 1-1 i paus när vi gick ner för att värma oss i kylan under läktaren.

Andra halvlek blev seg när AIK ledde med ett par bollar. Ribban skickade in 2-1 på straff och där fanns lite hopp. Hade Simon Johanssons pärla i ribban gått in hade det funnits en chans.
Istället kunde själslösa ÖFK kvittera på slutet och jublade, helt obegripligt, som att de vunnit SM-guld eller nåt.

Det var inte helt fel att komma till Lustigkulla sen och värma sig lite …