220813 – Vattnäs SK v IFK Rättvik 3-0

Arena: Våmevi
Match: Division 6 norra Dalarna
Publik: 20 och en hund
Målen: 1-0 (2) Christian Kvernes Tørres, 2-0 (29) Markus Winsa, 3-0 (55) Kalle Sigås
Matchens lirare:  Kalle Sigås, Vattnäs SK

Vattnäs i Våmhus?
Självklart.
Det ska ju vara bland det finaste som Dalarna har.

Lockade med mig Uffe på en liten lördagsturné norröver. Han var hos sin farsa i Borlänge och jag var i stugan. Men det var tidig kick off – vilket betyder ännu tidigare uppstigning,
Målet var Våmhus, norr om Mora. Och med kick off redan klockan 11.00 så var det avresa från stugan redan klockan 09.00. Wolf var punktlig som vanlig och vi drog iväg.
Det fick bli urtråkiga rikssjuttian dit.
I Mora var det cykelvasan och folk överallt. Jag bad om ett stopp för att besöka Bolaget – som jag lyckades missa första gången när jag vandrade upp på gågatan,
På tillbakavägen gick det bättre och jag fick med mig en kasse till Arsenalmatchen mot Leicester City som skulle ses på tv senare på kvällen.

Med stängda vägar och mindre kaos så tog jag en rövare och lotsade ut en skeptisk Uffe på andra sidan Mora för att, efter att passerat en radda galningar på rullskidor, ta vägen via Östnor till Våmhus – som ligger vackert vid Orsasjöns västra sida.
Nu är Våmevi hemmaplan för IFK Våmhus och inte Vattnäs SK som egentligen har sin hemvist på andra sidan sjön.
Men eftersom de saknar elvamannaplan så får de spela här.

Fiilip haussade upp stället som bland det finaste Dalarna har. Och visst, det är inget fel på Våmevi. Den är fin. Ett vackert staket runtom, en stilig entré och välvårdat.
Dock ingen läktare, men väl en kulle på ena långsidan där fanns bänkar på toppen.
Där satt vi och njöt av utsikten och vädret i första halvlek. Spelet var väl, som väntat, minst sagt så där. Hemmalaget klart bättre och vann rättvist med 3-0.

Eftersom Vattnäs inte spelar här var det knapert med folk. Och kiosken var, till Uffes stora förtret, inte öppen. Men vi hade lite flyt och träffade på några lokala gubbar i paus som förberedda för nån form av fest borta vid dansbanan och av dem fick vi köpa ett par drickor i alla fall.
De satt som de skulle i den stekande hettan.
I andra satte vi oss på en bänk nere vid planen. Gästande Rättvik ville så gärna få kontakt i matchen, men fick det inte. Efter det tidiga 3-0-målet blev det inga fler kassar.

Nöjda och belåtna tackade vi för oss. Jansson köttade hem varenda chickenrace ner till Mora. Jag var imponerad. Den här gången tog vi vägen över Sollerön och Siljansnäs.
I det sistnämnda blev det ett fikastopp.
Garaget erbjöd både kaffe, fikabröd och glass.
Mumma.

I Gagnef klev jag av. Och fick efter ett svalkande bad se Arsenal ta säsongen andra raka seger.
Ännu mer mumma!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.