220803 – Hertzöga BK v FBK Karlstad 2-4

Arena: Ilanda IP
Match: Division 3 västra Svealand
Publik: 285
Målen: 1-0 (12) Eric Payton, 1-1 (15) Jakob Elmersson, 2-1 (55) William Fernström, 2-2 (58) Jakob Elmersson, 2-3 (73) Ludvig Gran, 2-4 (87) Cipan Sindy
Matchens lirare: Jakob Elmersson, FBK

Gud tror tydligen på Hertzöga.
Det kan nog behöva om dom ska klara sig kvar i division 3.

Farsan skulle på dans. Och det skulle ju inte jag. Då ”blev” det fotboll. Kort tripp från Sutterhöjden ner till Skåre. Det hade regnat hela dan – så också på vägen men under de dryga 90 minuterna på Ilanda klarade vi oss från några större duschningar.
Det får man vara tacksam för.

Division 3-fotboll stod på menyn. Hertzöga mot FBK. Botten mot toppen. Jag degade in mig för 50 pickadoller och tog plats bredvid hemmalagets bås. Där kom en övertänd linjedomare och sa åt folket att flytta in en bänk lite närmare båset. En skön bitter lagledare svarade bara nej och undrade varför de skulle göra det.
Klart rimlig fråga.

Ilanda IP är egentligen en rätt trevlig anläggning, men totalt förstörd av konstgräset och alla skitgrejer som kommer därmed. Vi snackar stora stängsel och den här fängelsekänslan.
Annars är det fint här ute med byggnader och läktare målade i gult och grönt.
Speaker, servering och matchprogram.
Hade de bara haft en riktig gräsmatta hade det varit tip top.

Matchen var underhållande och rätt så bra. FBK det klart bättre laget, med enormt bollinnehav. Dock inte supermycket med kanonchanser under första 45. Dessutom såg försvaret lite halvdarrigt ut när Hertzöga kontrade.
Faktum är att hemmalaget, i botten av tabellen, ledde med både 1-0 och 2-1.
Men gästerna kvitteringar kom omgående och i andra orkade inte HBK stå emot längre. Det blev till slut 2-4 – siffror som så klart kunde ha varit betydligt större med tanke på hur matchbilden såg ut.
Tack vare segern gick FBK upp i serieledning.

Men hur var det med Gud? På parkeringen satt en skylt från Svenska kyrkan med texten ”Vi tror på Hertzöga BK. Också”. Tyvärr hade en skåpbil ställt sig precis framför den så det blir ingen bild.
Trots veckomatch var det ljummet i luften när jag åkte igenom Karlstad och via Välsviken hem till Sutterhöjden. Där väntade iskalla suröl i kylen.
Mums!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.