220704 – Sölvesborgs GoIF U v Jämjö GoIF

Arena: Svarta Led
Match: Division 4 Blekinge
Publik: 50 cirka
Målen: 1-0 (18) Abulaziz Hamid, 2-0 (36) Tage Björk, 2-1 (40) William Crambé, 3-1 (83) Julius Björck
Matchens lirare: Isac Alriksson, Sölvesborgs GoIF

GoIF mot GoIF.
På Svarta Led.
Eller i alla fall rätt nära.

Den här måndagen började med att Direktörn testkörde Hesa Fredrik halva morgonen på Comfort Inn i Norrköping. Till slut kunde vi masa oss ner och sätta i oss en bättre hotellfrulle innan vi stämplade ut och for iväg.
Första målet var Postnords Företagscenter en bit bort, men i vanlig ordning hade de storjobbarna stängt.
Sen blev det E4:an.
Deluxe.

Via Jönköping och Sveriges näst tråkigaste motorvägsdel hamnade vi hamnade vi till slut i Ljungby där vi svängde av. Roddan skulle ha snus och bulgariskt citronvatten så vi tvingades in på Willys inne i stan där kvaliteten på det mesta var låg.
Vi skulle ta vägen ner till Sölvesborg via IKEA-land, men kort efter på 124:an tog det tvärstopp mitt ute i skogen. En trafikolycka satte stop för vidare färd och vi fick backa oss via ett antal ”hult” framåt.
Vi stannade till i Agunnaryd där ett kommande groundhoppingbesök sattes upp på listan.
I Älmhult tog vi en tur på stan och ett kortare stopp på IKEA för en minilunch.
Med lite ny energi i kroppen kunde vi susa de sista åtta milen ner till Blekinge lite lättare. Det blev ett tittstopp på en idrottsplats till. Lilla Holje i Olofström sattes också upp på to-do-listan.

Nere i Listerlandet körde vi direkt till Stadshotellet och checkade in. Planen var först en öl på byn, men vi sträckte ut en stund istället innan vi laddade till tänderna knallade upp till Svarta Led som arenan i stan heter.
Jag åkte förbi här för några år sedan innan vi var på Mjällby v VSK och noterade då hur stiligt det var.
Men med bara tio minuter kvar till kick off började vi ana oråd när vi såg att det var tomt på A-plan när vi kom det.
Också över att det var kolsvart på himlen.

Ganska snabbt skulle de visa sig att lallarna tänkte spela kvällen division 4-match på B-plan bakom den ståtliga läktaren. När spelarna var på väg ut på planen så började det ösa ner regn och i ren frustration gick jag och satte mig på den eleganta träläktaren. Dels för att inte bli dyngsur.
Men också för att faktiskt få vara där när det är match, om än att matchen är 70 meter bakom en.

Jaja, det var inte mycket att hänga läpp över. När ovädret gett sig knallade vi bort till träningsplanen, som bortsett från två bunkrar i straffomårdet, var i fint skick.
Matchen mellan Sölvesborgs U-lag och Jämjö i Blekingefyran var rätt bra och underhållande.
Låt dem skjuta, vrålade en i bortalaget och det var precis vad de svartklädda gjorde. Efter 1-0-målet så small det i virket i parti och minut.
Hemma-GoIF var det klart bättre GoIF och kunde också snyggt göra 2-0 innan gästerna, från länets östra delar, kunde reducera på en kontring.

Något att peta i sig i paus existerade inte så vi fick nöja oss med ett besök i ishallen. Hemmadominansen fortsatte efter paus och 3-1 kom logiskt och rättvist med knappa tio kvar.
Kongo på bänken var helnöjd.
Vi tackade för oss och knallade hem.
Planen nu var återigen mat och ett par öl, men utbudet i den här stan en måndagkväll och efter en kort tur på byn gav vi upp och åkte upp till Burger King – där vi fick sällskap av Materialarkongo igen.

Det var den kvällen i Sölvesborg det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.