220403 – Faaberg IL v Kolbu KK 0-3

Arena: Jorekstad Idrettspark
Match: NM Cup kval
Publik: 75
Målen: 0-1 (69) Henrik Gramm Myhre (straff), 0-2 (76) Henrik Gramm Myhre (straff), 0-3 (79) Simen Sønsteby
Matchens lirare: Henrik Gramm Myhre

Om vi missade dramat i Øyer blev det raka motsatsen i Jorekstad,
Det var vi värda.

Knappt 17 kilometer skulle vi väl klara av på en kvart även i Norge. Absolut, men när vi kom fram var det ingen ordning på parkeringarna och vi fick åka ett varv och ”låna” en ruta i ett radhusområde innan vi kunde knalla in på Jorekstad Idrettspark – som var mycket mer att hänga i julgranen än den första anläggningen vi besökte.
Kanske inte jättemycket.
Men det fanns en entré.
Och en läktare.

För den skidintresserade kan meddelas att  Swix fabrik ligger i Jorekstad. Det var kanske större än det mesta andra vi fick uppleva under den dryga timmen här.
Det var 0-0 i paus i cupmötet mellan Faaberg och Kolbu KK. Vad är den ens för jävla namn.
Direkt när vi hade knallat in på arenan hittade vi en perfekt sån där rastplatsbänk vilket fick bli vårt hem under de 45 minuter vi skulle vara här.

Från själva matchen kan rapporteras att KK-arna från Kolbu vann med 3-0 och att två av kassarna gjordes på straff. För att få några vettiga bilder masade vi oss nerför trapporna och i princip in på planen.
Det är väl det som ska och bör nämnas.
Sen fick vi mot bilen igen och konstaterade att vi hade klarat oss utan 300 000:- i parkeringsböter.
Dom pengarna fick vi å andra sidan lägga på att åka motorväg till Lillehammer och sen ner till Hamar där vi genade och tog 24:an till Kongsvinger.
Där missade jag en avfart och vi åkte på en ny helt onödig straffavgift.
Grrrr.

Planen var att stanna att och handla de få godsaker som finns i Norge här. Vi snackar Solo, kneip, Melka, fiskpuddning och Knodt. Men norrmän är ett arbetsskyggt släkte och att hitta en öppen affär är ungefär lika enkelt som att beskåda en pokal på White Hart Lane.
Men efter en stunds svärande en Kiwi, granne med en av dom mest irriterande arenorna i världen som jag inte har, Gjemselund Stadion.
Nu var det så att de inte pallade att ha öppet den stora butiken så vi fick leka Fångarna på fortet och tränga in oss i nån minimal förbud med ytterst begränsat utbud.
Några av prylarna på inköpslistan kom vi ut med.
Men långt ifrån allt.

Irriterade lämnade vi åkte mot närmsta mack för att fylla på med så mycket tax-free-diesel som det bara gick innan vi for mot Sverige igen.
Mat fick vi så klart ta i Charlottenberg.
Nu hade det blivit mörk och det var segt sista biten till Sutterhöjden, men vi roade oss med ett sämre avsnitt av Karlavagnen.
Egentligen ett ovärdigt avslut på en kanonresa.
Men så var det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.