210718 – Äppelbo AIK v IF Nornan 0-7

Arena: Gullängens IP
Match: Träningsmatch
Publik: 30 (cirka)
Målen: 0-1 (24) Reza Ahmadi, 0-2 (27) Muhammad Daev, 0-3 (50) Reza Ahmadi, 0-4 (61) Abdu-Shakur Daev, 0-5 (66) Paul Lundbäck, 0-6 (81) Muhammad Daev, 0-7 (84) Abdu-Shakur Daev
Matchens lirare: Paul Lundbäck

Vi fick en målfest.
Men inget fika.
Välkomna till Äppelbo.

Sista stoppet på Dalaresan blev Äppelbo, vilket ligger på lagom avstånd för att hinna dit på tiden mellan matchen i Vansbro och kick off.
Vi kunde till och med kosta på oss ett ”stopp” på Lyko och en sightseeingtur i samhället.
Sen fick vi beskåda den fina entrén till Gullängen – och känna på längtan efter kaffe med en liten mazarin vid sidan.
Men blev det nåt fika? I helsicke i heller.
När vi kom fram till kioskhuset var det igenbommat och klart. Inte en kiosk på tre ställen alltså.
Skärpning!

På de två träläktarna mitt på ena långsidan hade de proppat varenda bänkrad full med träbänkar. Fick reda på att det inte var för att störa robotgräsklipparna som behövde arbeta ostört. Fattar grejen, men går det inte att lyfta bort dem om det är match? När farsan kom fick inga fler plats så vi drog ner en egen bänk och bänkade oss.
Sen kom Filip och vi var fulltaliga.

Matchen då? Jo ganska jämn till en början, sen var det bara ett lag på banan. Det blev 0-7 till Nornan, ett lag de flesta av er aldrig hört talas om. De kommer från Malungsfors och den här utgåvan var deras andralag där Paul Lundbäck styrde allt och lite till. Som grädde på laxen smällde han dessutom in en frispark som får koras till dagens mål.

Resan hem till Sutterhöjden gick den andra vägen, via en annan obygd. Jag somnade så klart efter en stund. Sen blev det kebab, som var helt okej, i Hagfors.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *