200913 – Väddö IF v Rasbo IK 2 6-2

Arena: Vikingalunden
Match: Division 7 östra Uppland
Publik: Nästan 100
Målen:
Matchens lirare: Robin Jonasson

30 mil i Uppland.
Det började på Vikingalunden i Väddö.
Häng gärna på!

Efter en 13-timmars med jobb på lördan då Arsenal klev in i Premier League och regn utanför hela dagen så behövde jag lite luft och en bänk på en arena i ute skogen den här dagen.
Det blev så mycket mer.
Den här söndagen drog igång strax efter elva när golfen rullade ut ur garaget i Blåsut. Det finns inte speciellt mycket att rapportera från resan norröver mer än att jag satt och retade mig på att alla jävlar i husbil hejar på varandra när de möts i trafiken.
Jag hatar husbilar. Och att de morsar unisont på varann.

Det här kunde jag på nära hand bevittna då jag de tre sista milen på riksväg 76 låg bakom en husbil. Framme i Väddö lurade Google maps in mig på fel väg till Vikingalunden. Rätt som det var såg jag hallen bredvid, men problemet var att jag befann mig på en villaägares garageuppfart.
Det var bara att vända och ta vägen lite mer söderut.
Då gick det bra.

Mycket folk på parkeringen och flera bilar och mopeder hade ogästvänligt parkerat precis framför den fina entrén så min bild där pajades helt.
Grrr.
Sen möttes jag av i princip allt det man vill ha på en idrottsplats ute på vischan.
Fin träläktare – check.
Välsnaggad gräsmatta – check.
Klassisk gammal analog matchklocka – check.
Och en äldre hellre som bytte siffror på en tavla när det blir mål – check.

Vi snackar fem getingar rakt av. Och även om det var en match på division 7-nivå så var den underhållande. Spelet böljade och det blev mål mest hela tiden. Att hemmalaget bara ledde med 2-1 var en liten gåta, en ännu större var att de bara vann med 6-2. Det borde ha blivit kanske 13-4 eller nåt i den stilen för det brändes chanser kan jag rapportera om.
I paus gick jag ett varv, köpte en kaffe i kiosken så såklart var öppen, ytterligare plus, och i andra, efter att ha blivit utskälld av en hund, hängde jag på kortsidan.
Det funkade det också.

Fem minuter före slutet pös jag. Det skulle ju plockas fler arenor den här dagen …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *