200828 – Gustafs GoIF v Falu BS 1-2

Arena: Morbyvallen
Match: Division 5 Dalarna
Publik: 25
Målen: 0-1 (14) Yuusuf Absuge, 1-1 (27) Emil Stolpe, 1-2 (61) Rinor Shehu
Matchens lirare: Imad Amjad

Kaffe, kaka – sjunde raka.
Det blev både och den här fredan i Gustafs.

Kände för en liten spontanhelg i stugan. Då fanns det ju så klart med att se en fotbollsmatch på vägen upp till Gagnef eftersom Morsan och Mats ändå inte skulle vara på plats förrän vid sju-åtta.
Valde mellan Borlänge och Gustafs.
Filip slog ett slag för Morbyvallen i Gustafs så det fick det bli.

Höst i luften och då går ju som bekant solen ner tidigare än för någon vecka sedan. Därav kick off redan klockan 18 vilket bara var bra.
Morbyvallen är i sammanhanget en rejäl anläggning. Det är konstgräsplan, stort klubbhus och en A-plan med snygg träläktare. Blev glatt överraskad när jag stövlade in när lagen höll på att avsluta uppvärmningen.
Bakom träbygget stod en dam och sålde kaffe med hembakt bröd.
Då är vi uppe på fyra getingar direkt.

Jag slog mig ner på en av de många bänkarna bredvid läktaren där linjedomaren höll till. Direkt bad man mig om hjälp. ”Man är ju inte 20 längre så du får vara med och hålla koll på offsiden”, sa han skämtsamt.
”Vem fasen är det”, fick han till svar.
Sen var snacket igång.
Jag tror att att det var Per-Erik Andersson från Mora som förgyllde mitt besök. En mycket rutinerad herre som inte hade några som helst problem att genomföra en prickfri insats med att hålla mig sällskap.
Konversationen hölls levande hela matchen.

Ja, matchen ja. Det var väl helt okej på den halvtorra gräsmattan. Falu BS snäppet vassare, men hemmalaget var knappast ofarligt med sitt lite mer fysiska spel.
Det stod 1-1 i paus. Efter timmen kom 1-2. Och även om det fanns chanser till mer sista halvtimmen så slutade matchen med en tvåa på oddset.
Det var Falu BS sjunde raka seger.

Strax före 20.00 packade jag ihop och åkte till Gagnef och spelade spel och drack vin.
Kvalitetsfredag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *