200821 – Högalids IF v Gimonäs FC 0-1

Arena: Hammarbyhöjdens IP
Match: Division 5 mellersta
Publik: 15
Målen: 0-1 (2) Daniel Mahari
Matchens lirare: Inte vaktmästaren …

22 minuter.
Mer blev det inte.

Det här var planen. Först en rask promenad bort till Kärrtorps IP och vidare in i Nackareservatet för att klockan 20.00 bänka mig på Hammarbyhöjdens IP och se Högalids IF v Gimonäs FC i mellersta Stockholmsfemman. Eftersom det var kick off 20.00 borde det bli bra bilder uppifrån Hammarbybacken. Så jag tänkte gå upp dit i paus för att få med anläggningen och dess floodlights i skymning innan jag såg klart andra halvlek och gick hem och duschade.

Allt gick så bra till en början. Lite småsvettig sladdade jag in på arenan som jag gått förbi hundratals gånger. Har inte orkat lägga in den i groundhopperappen för att det liksom mest är en konstgräsplan med staket och löparbanor. Det är ju ändå oftast träningar för knattar här när jag går förbi.
Men så petade någon annan in den och det fick jag väl masa mig dit.
Det var ikväll det.

Klockan var nån minut plus åtta. Gick runt och tog några bilder innan jag ställde mig vid sidan av båsen. Ville inte ”trängas” med folk på de två småläktarna som fanns utan ställde mig vid sidan och såg därifrån lagen mest byta boll med varandra.
Så efter en kvart började det gnys lite. Både på planen och vid sidan om. Det är ju ändå i slutet av augusti och när klockan passerat 20 börjar det skymma. 20.15 blev det påtagligt. 20.22 blåste domaren av och kallade till sig spelarna.
Nu skulle nån få tag på nån som kunde tända.

Det hände inte så mycket första fem minuterna mer att jag blev träffad av en boll på smalbenet när jag slösurfade i väntan på mer fotboll. Ett gäng från läktaren gick hem så jag satte mig där.
20.30. Inget besked.
20.35. Nope.
20.37. Ingen kontakt med någon som kunde tända lamporna.
Nu fanns det ingen utväg kvar. Domaren skrek ut ”trevlig helg” till alla det konstaterades snabbt att ”vi får spela klart en annan gång”.

Jahaja. Inte mycket att göra. Ingen vandring upp för några schyssta floodlightsbilder. Det var bara att knalla hem och duscha.
Nu återstår bara frågan om jag kommer gå dit och kolla när de sista 68 minuterna ska avgöras …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *