191012 – Boo FF v Assyriska United IK 0-0

Arena: Myrsjö IP
Match:
Kval till division 3
Publik:  95
Målen: -.
Matchens lirare: 
Antonio Coric

Allt jag hatar inom fotbollen kunde prickas av här.
Tur att matchen, och vädret, var helt okej.

Uffe spelade jojo på fredan. Först var det nej. Sen ja. Nej igen. Ja igen. Till slut blev det nej. Vi snackar om en resa till Småland för att se tre matcher runt Tranås.
Istället blev det en tur till Orminge.
Mer konstgräs. Mindre kilometer.

Ute i Orminge kändes det mest fel att köra rakt där vi vanligtvis tar vänster för att lira padel. Men så blev det. Myrsjö IP ligger några hundra meter längre fram på vägen nere i skogen.
Inget fel på miljön.
Men usch vilken bedrövlig anläggning.
Vi parkerade vid rackethallen och gick via skogen. Sen dök den upp. Staket, konstgräs, linjer för 300 idrotter på planen, ingen läktare och en massa mål som bara stod och skräpade överallt.
Burr …

Ja,ja. Det var bara att bita ihop och hoppa in genom hålet. Det var ett 100-tal på plats och jag snackade med en gubbe innan matchen hade kickat igång. Undrade varför Boo spelade här och fick då reda på att det var nån stor ungdomsturnering på Boovallen.
Hemmalaget, med en förlust i bagaget var tvingat att vinna för att inte spela bort sig i det här trematchskvalet, lirade Unai Emery-fotboll och försökte locka upp Assyriska för att sen ha mindre motståndare i kontringsspelet. Det gick finfint första halvtimmen, men något av lägena lyckades de inte förvalta.

Det var 0-0 i paus när vi gick upp till rackethallen för att köpa kaffe. Uffe var missnöjd med sin rosa mazarin. Fyllning inuti var tydligen ingen hit.
I andra kom gästerna in i matchen bättre. Men trots att båda lagen hade chansen slutade det 0-0 och det som stack ut var att en Assyriskaspelare bröt näsan.
Efter massa tilläggsminuter blåste domaren av. Då kom linjemannen springandes och vrålade att alla skulle stanna kvar på planen. Alla hade missat att det ska skjutas straffar efter sådana här matcher för att ha i rockärmen om så skulle behövas när tabellen räknas samman efter tre omgångar.

Vi skippade det och åkte hem. Men eftersom båda matcherna idag slutade med kryss blir det en direkt avgörande fight nästa lördag mellan AC Primavera och Assyriska United IK om vilket lag som går upp i division 3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *