190928 – Yxhults IK v IK Arvika 4-0

Arena: Hällabrottets IP
Match: Division 3 västra Svealand
Publik: 43
Målen: 1-0 (1) Linus Zetterström, 2-0 (30) Per-Åke Åström, 3-0 (51) Carl Hägg, 4-0 (53) Gabriel Pettersson
Matchens lirare: Linus Zetterström

If God had a name what would it be?
And would you call it to his face?
If you were faced with him.
In all his glory.
What would you ask if you had just one question?

Tänka sig att det kan hända så mycket saker före och under en betydelselös division 3-match i fotboll. Vi lämnade Garphyttan kort efter matchen var slut. Sen skulle vi köra ner till Kumlas ytterkanter. På vägen fick jag skicka videon till Uppsala där Uffe minsann intygade att han och Sunken hade vunnit 20 000 på Lotto.
Det var grejer det.

I Kumla skulle det spisas lunch. Tyvärr valde vi Mellansveriges sämsta hak. Föreslår att Maestro byter namn till Bajstro. Det är inte ofta man får uppleva en misslyckad pizza, men det fick vi nu.
Usch.
Sen var det inte långt att köra innan vi kom fram till Hällabrottets IP. Yxhults IK har dock sålt sig och idrottsplatsen heter numera Moabvallen. Med världens fulaste logga. Sånt försöker vi undvika så långt det går här, så därför var vi på Hällabrottets IP.
Punkt. Slut.

Vi var lite sena dit och fick i entrén reda på att det redan stod 1-0 till hemmalaget. Jag försökte pruta ner entrépriset, men tji fick jag. 60 spänn it was.
Sen kaffe och dammsugare.
Uffe ville hålla sig långt från planen för att slippa eventuella bolltouchar. Men jag bänkade mig på första parkett. Bollen kom dock aldrig så Wolf kunde va lugn.

Hällabrottets IP är sannerligen inte mycket att skriva hem om. Gräsplan, två rader bänkar och kiosk. Helt okej, inte mer. Matchen då?
One way traffic så det står härliga till. Arvika, redan klara för division 4, hade inget att sätta emot och Yxhult spelade stundtals väldigt bra.
I paus behövde jag vaknade till och hämtade en boll.
Uffe var, kors i taket med, och sen körde vi tio minuter direktpassningar. En sån grej måste ju ut i etern och det med musik.
Låten ser ni, av historiska anledningar, i ingressen.
What if god was one of us?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.