190928 – Garphyttans IF v Glanshammars IF 3-1

Arena: Kilsbergsvallen
Match: Division 7
Publik: 85
Målen: 0-1 (10) Mikael Utterström, 1-1 (29) Marcus Svedberg, 2-1 (63) Gustav Karlsson, 3-1 (83) Lukas Lindberg
Matchens lirare: Andreas Johansson

Grythyttan, Garphyttan, Glanshammar.
Fan att allt ska heta likadant.
Då är det lätt att det blir fel.

Hela den här dans spektakel spikades sent kvällen innan. Hade varit med farbror Ulf och sett ett mycket målrik tillställning i Bollstanäs när jag fick honom att ändra lördagsplaner. Han ville till Västerås och se VIK, men jag lyckades styra om så att det blev en trippel Örebro istället.
Samling på E18 utanför Barkarby klockan 09.00. Jag i Golf. Uffe i Skoda. Han var sen och kom inte ifatt förrän strax före Enköping. Jag skulle ändå vara i Västerås på söndan så jag tog egen bil och parkerade på Lustigkulla, sen körde vi vidare mot Närke.

I Glanshammar svängde vi av. Kort därefter var vi framme. Det såg lovade ut. En pittoresk anläggning med träläktare. Vi var nöjda.
Men det var ju låst. Och inga spelare värmde upp med 20 minuter kvar till kick off som skulle vara 11.00. Då kom en kille som vi lyckades kalla över, han meddelade glatt att matchen minsann började klockan 10 och det var då det slog oss.
Vi var på fel ställe.
Glanshammar var ”bara” involverade i dagens match som vi skulle se. Men de hade bortamatch. I Garphyttan.
Nu blev det brådis helt plötsligt.

Vi hade 17 minuter på oss att göra in till Örebro, igenom stan, ut via Karlslund och sen till Garphyttan. För det var där de skulle spela om en division 6-plats.
Några minuter sena rullade vi in på mycket trevliga Kilsbergsvallen.
Det var mycket folk på plats för att se om hemmalaget kunde ta steget upp i division 6. Det här var alltså en slutspelsmatch i division 7!
Men vi öppnade med fika/frukost i det lilla fiket. Synd bara att de hade glömt kaffet i kaffet, det var det enda minuset den här förmiddagen.

Precis när vi kom in gjorde gästerna 0-1, men det här var Garphyttans match. De var lite mindre dåliga och mer stabila och kunde vända underläget till seger.
I paus var det dock bara 1-1. Då flyttade vi från bänken in på magiska träläktaren, som grädde på moset hade ett klubbmärke på taket.
Weltklasse rakt igenom.

Det var i andra som grunden för avancemanget lades. 2-1 kom billigt efter en målvaktstabbe på ett långskott och 3-1 på slutet. Jag och Uffe stod mest och undrade hur upplägget såg ut och om Garphyttan tog klivet upp till sexan. Våra gissningar säger så, och även om det inte firades i några större mängder så utgår vi från att det var så.
Nu skulle jag bar plåta läktaren utan folk. Det tog en stund då en kille som satt kvar sist inte var snabbast i världen nerför trapporna.
Utanför hade dessutom bilarna kört bort från entrén så vi kunde plåta den ren också.
Bra så!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *