190927 – Bollstanäs SK v Husby FF 14-1

Arena: Bollstanäs IP
Match: Division 4 norra Stockholm
Publik: 56
Målen: 1-0 (9) Fredrik Crona, 2-0 (18) Deniz Westerberg, 3-0 (29) Adam Johansson, 4-0 (41) Deniz Westerberg, 5-0 (52) Theodor Brindeby, 6-0 (53) Adam Johansson, 7-0 (56) Theodor Brindeby, 7-1 (58) Victor Söderström, 8-1 (61) Adam Johansson, 9-1 (65) Lukas Klemetz, 10-1 (71) Theodor Brindeby, 11-1 (74) Adam Johansson, 12-1 (79) Fredrik Edholm, 13-1 (84) Adam Johansson, 14-1 (90) Fredrik Edholm
Matchens lirare: Adam Johansson

Vad säger man om det här?
Målfest.
Och stök.

Sista omgången av division 4 i Stockholm spelades den här fredagskvällen. Tre serier att välja på. Jag hade bara ett kryss kvar att plocka in och det var Bollstanäs.
Så därför fick det bli – Bollstanäs.
Uffe var sugen på lite kvällsunderhållning och han var redan på plats när jag kom tio minuter före kick off som var klockan 20.00. Bollstanäs IP är egentligen en rätt hygglig anläggning, det som drar ner det hela är såklart konstgräset.
Det ger ju ingen feeling alls.

Vi satte oss utanför omklädningsrummen i första. Där fick vi se ett tidigt rött kort. Hemmalaget fick straff, men jag tyckte nog att ett rött också var lite väl hårt.
Matchen saknade betydelse och det påverkade ju också så klart. Husby med tio man orkade väl streta emot hygglig till paus. Då stod det 4-0 och det mesta var lugnt.
Men i andra, när målen rullade in i varenda anfall, så började ett gäng i ena hörnan att hålla på härja. En blåste i en pipa och det var allmänt oskönt. Domare och ledare var där och sade till, men de brydde sig liksom inte.
Till slut blev det 14-1.

Det mest festliga att berätta från den andra halvleken var bollens attack på Jansson. Vi stod där på ena långsidan och kollade när den kom farande. Mitt på Uffe som skickade upp knät för att skydda sig. Som det funkar 2019 hade han telefonen i händerna. Bollen höll på att fara ut bakom staketet.