190919 – Eintracht Frankfurt v Arsenal 0-3

Arena: Commerzbank-Arena
Match:
Europa League
Publik:  47 000
Målen: 0-1 (38) Joe Willock, 0-2 (85) Bukayo Saka, 0-3 (87) Pierre-Emerick Aubameyang
Matchens lirare:
Emiliano Martinez

Sommar, sommar über alles.
Välkomna till en framflyttad långhelg i Frankfurt.
Sehr schön.

Det här medelhavsresan till Tyskland kickade igång redan på onsdagkvällen. Padel i Nacka. Backevik tröttnade efter tio minuter och spelade sen golfspel medan jag och Teo mest var sura.
På väg ut till Nacka gick Backevik en holmgång i dubbel bemärkelse med en taxichaufför i Sofielundsrondellen.
Grinigt sa bull.

På torsdagsmorgonen var det inte mycket att orda om. Snabba ryck, snabba ryck. Vi hade bokat in oss i SAS-loungen där vi kunde slappa och käka frulle.
Planet gick 09.00.
Toppsäten på rad ett och efter en kort stund i luften kom ännu mer frukost.
Sen blev det fin-öl innan vi flög in över Frankfurt med superb utsikt över både flygplats, arena och stad.

Stans flygplats är gigantisk och det gicks ett och annat steg innan vi var nere vid S-bahn. Men Tyskland är ju Tyskland och allt är praktiskt. Som att ta sig in till stan. Tog nog inte mer än en kvart och kostade fem Euro.  Det var på väg att gå mot tidig eftermiddag när vi klev av på Konstablerwache. Solen sken och det var nästan sommar när vi knatade ner till Flemings Hotell där vi hade hyrt in oss.
Det var verkligen inget som imponerade på utsidan, men invändigt var det andra bullar. Bra klass på grejerna och vi öppnade upp med en weissbier medan vi väntade på att rummet skulle bli klart.
Rummet, ja.
Här snackar vi öppen planlösning med duschen mitt i rummet.

Många Arsenalfans hade samlats på en irländsk pub, vad fan annars, vid hauptbahnhof. Men sånt dissas ju rakt av. Frank och Maidstone/Isle of Wight-grabbarna hade hittat en proper tysk ölstuga inte långt från där vi bodde. Så vi knallade via Main och sen upp till Paulaner am Dom.
Där fanns kringlor, skummande öl och bra sällskap.
Vet dock inte varför vi satt inne i värmen, men det gjorde vi.

Jag skulle hämta ut biljetter redan vid 17.45 och med kick off 19.00 så var vi tvungna att pipa iväg efter bara några timmar. Arsenal hade som vanligt varnat att man inte skulle gå av tuben på samma ställe som Frankfurtfansen, även fast det var bäst och gick snabbast.
Självklart gjorde vi det och det var inga som helst problem.
Det var en bit att gå varvet runt, men lite rörlighet skadar ju inte efter en bättre öleftermiddag på trivsamt tyskt hak.

När jag skulle hämta våra 13 biljetter hade två redan plockat ut sina. Alla andra kom sent. Två kom inte alls. Tur att vi kunde stå och snacka med både Arsenals och Frankfurts SLO:n under tiden medan alla som inte kunde klockan masade sig dit.
Jag fick dock ge upp på slutet för jag var tvungen att kliva in och lätta på trycket.
Men de två sista kom som sagt inte och med 20 kvar gav även Backevik upp.

Det som var lite märkligt när man scannat in sig och visat passet var att det var mixat med både borta- och hemmafans. Inne på området var det samma sak, men trots det var det hur lugnt som helst.
Vi kilade upp på upper och fick där se Arsenal ta ledningen i slutet av första. Det var väl då typ som vi kom på att vi knappt inte hade käkat sedan den dubbla frullen.
Det styrde Backevik upp, efter att ha hittat den enda bankomaten på arenan.
Sen kom han med öl och korv.
Mjau.

I andra hade Gunners hygglig kontroll även om Martinez fick göra några bra räddningar. Det kändes klart när Frankfurt fick en gubbe utvisad. Och mycket riktigt blev det så. Saka och Auba kunde näta på slutet och en stabil 3-0-seger fick inleda årets Europa League-spel.
Det blev lite småstök i slutet, men det lugnade sig snabbt och vi kunde knalla åt andra hållet och ta spårvagnen ner till hauptbahnhof.
Där bytte vi till tuben och åkte tillbaka till Paulaner vid domen. Men det var segt och en lång dag började göra sig påmind. Jag rundade dock av med en lokal pint med äppelvin.
Den var tyvärr bedrövlig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *