190901 – Arsenal v Tottenham 2-2

Arena: Emirates Stadium
Match:
Premier League
Publik:
60 333
Målen:  0-1 (10) Christian Eriksen, 0-2 (40) Harry Kane, 1-2 (45) Alexandre Lacazette, 2-2 (71) Pierre-Emerick Aubameyang
Matchens lirare: Matteo Guendouzi

Jag längtade efter både en derbyseger och en Camden Hells Lager i pausen.
Inget av det fick jag.
Men trots det en superb dag i norra London.

Den här morgonen startade med en fin frukost på hotellet. Det är värt att notera för det bröt verkligen matmönstret på resan. Sen knallade vi upp till Brewhouse vid Highbury & Islington.
Sol och värme.
Och öl i absolut världsklass.
Då är det svårt att inte må så där man bara kan göra i London.

Sen blev det en ny promenad till Woodbine där det först var så mycket folk att vi inte kom in. Men kort senare blev vi insläppta så att vi kunde få en ny pint och kunna snacka lite med Frank & co.
Det var lite för mycket folk där inne så vi valde trottoaren istället.
Nu hade klockan tickat på såpass att det var dags att börja knalla ner till arenan. Det blev dock en flottpuck på vägen. Resans burgare nummer fem tror jag.

Det var lite småstökigt vid bortaentrén. Sen väntade trapporna upp till upper dit vi hade blivit förpassade. Ganska bra stämningen, men det blev rätt trist i första när Spurs gjorde 0-1 ganska tidigt. Sen tyckte Xhaka att det var lägligt att bjussa på en straff. Då fick jag nog och gick ner. Kane satte 0-2 när jag stod på muggen. Killen bredvid mig kunde på jublet avgöra att Leno inte räddat.
Sen skulle jag köpa in två fina Camdenöl.
I. Helvete. Heller.
Sånt fanns så klart inte. De hade däremot pissljummen Budweiser på petflaska. Där snackar vi lowest of the low. Men på teven ovanför dundrade Lacazette in 1-2 och det skänkte både hopp och glädje.

I andra ökade vi trycket och Emirates exploderade när Auba, på fin pass från Guendouzi, kvitterade. Vi hade bud på mer, men det blev 2-2.
Lika oskönt som dansken framför oss som vräkte ner allt han hade på bortafansen.
Jävla idiot att stå och kasta fulla pet-flaskor …

Det blev Old Streets Crown efter matchen. Kir på tapp och allmänt surr om allt möjligt. Sen blev det Brewhouse igen och sist rundade vi av med White Swan. Helt öde en söndags om denna.
Hur slutade den här dagen då?
Jo, med att jag och Backevik bokade Frankfurt.
Och så klart med en stadig hamburgerpåse från Donken.

Det var inte helt piggt på måndan, men det var inget att fundera på. Dusch, utcheckning och sen tåg till Gatwick. Jag somnade skönt på flyget och när jag hade sagt hej då till grabbarna på Arlanda så orkade jag inte mecka mer.
Det fick bli Arlanda Express raka vägen till centralen.
Kvällen spenderades med lite ofrivillig sömn och styrelsemöte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.