190804 – Heracles v SC Heerenveen 0-4

Arena: Stadion Erve Asito
Match: Eredivisie
Publik:
9 640
Målen:
0-1 (8) Ibrahim Drešević, 0-2 (17) Jordy Bruijn, 0-3 (28) Mitchell van Bergen, 0-4 (90) Chidera Ejuke
Matchens lirare: Mitchell van Bergen

Vad gör man om man är missnöjd med ägarens namnbyte på arenan?
Jo, men släpar in en hel bondgård på stadion.
Sen går man till attack med det man har.

Det var inga konstigheter den här morgonen i Enschede. Bara att mörda fötterna på väg ner för världens oskönaste trappa, ta en dusch, packa ihop och styra kosan de 25 kilometerna till Almelo där vi skulle se en ny premiär i Eredivisie mellan Heracles och Heerenveen.
Vi blev nobbade parkering nära arenan. Istället hänvisades vi ett kvarter bort till ett köpcentrum. Där fick vi besked att det bara var att parkera for free för fotbollen.
Tackarrr.

Eftersom vi inte hade frulle på Fletchers anläggningen kände vi att det var passande med ett egg på Donken. Det tog soporna säkert 20 minuter att få fram en kaffe och en puck och stämningen var inte på topp direkt.
Men det var vädret.
Strålande sol och fin värme.
Jag hade förbeställt biljetter som fint fanns inne i box office. Sen gick vi fel och fick ta ett extra halvvarv runt arenan innan vi hittade rätt.

Vi hade platser nere på ena långsidan men Heracles stadion erbjöd ståmöjligheter mellan etagen och sånt gillas ju. Så där tog vi plats och matchen, på konstgräs, igen, kickade igång.
Eller först så vräkte hemmafansen in vita bollar från ena kortsidan i nån form av protest. Efter en stund fattade vi att det var kokta ägg som regnade in.
Men det stannade inte här.
För när matchen hade pågått i tre minuter så stannade plötsligt spelet bara upp. Jag såg inget konstigt och fattade inte vad det var. Men så hajade jag.
Hemmafansen hade släppt lös en höna på planen.

De är tydligen arga för att klubbens ägare bytt namn på arenan till Stadion Erve Asito där ordet erve på holländska betyder npt i stil med bondgård.
När väl burop, höns och ägg försvunnit kunde matchen dra igång på allvar.
Eller det tycker nog inte Heraclesfansen som nog hellre hade gått hem.
För det vara bara Heerenveen.
De gjorde som de ville och när inte det räckte fick de hjälp av hemmaspelarna.
0-3 stod det i paus och det var naturligtvis game over.

Andra halvlek blev seg som fan och var bara en transportsträcka in i mål. Vi gick när det var fem kvar för att slippa köerna.
Plus att vi hade en till match att passa den här dagen.
I Tyskland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.