190803 – SV Meppen v FC Magdeburg 1-3

Arena: Hänsch-Arena
Match: 3.Bundesliga
Publik: 7 873
Målen:  1-0 (37) Julius Düker, 1-1 (57) Manfred Osei-Kwadwo, 1-2 (79) Manfred Osei-Kwadwo, 1-3 (81) Christian Beck
Matchens lirare: Manfred Osei-Kwadwo

Rekord är till för att slås.
Nu skulle vi gymma och käka currywurst.
Och se fotboll i två länder på samma dag.

Efter en bättre skönhetssömn på Lumen i Zwolle drog vi på oss träningskläderna och gick ner och körde ett pass på hotellets gym.
Jag hyllar mig själv för detta.
Bra jobbat!
Sen fick man som belöning duscha i det enorma badrummet.
Vilken start på dagen!

Det var mungiporna uppåt när vi rullade ut från parkeringen med en annan biljett som innebar att vi hade parkerat för bara fem Euro.
Allt tip topp, Tommy.
Sen körde vi lite kvickt de nio milen över till Tyskland där det vankades 3.Bundesliga-fotboll. Meppen mot Magdeburg stod på menyn.
Inga problem med parkering här. Germanerna kan sin ordning och reda och skicka in oss på första bästa gräsplätt. Ingen avgift heller.

Sommarvärme fortsatt i luften när vi knallade ner och förbi arenan. Vi hade ju fortfarande inga cash, men detta skulle åtgärdas nu. Det krävdes dock att vi gick den dryga kilometern in till stan. Men där fanns det sedlar. Och bussar med Magdeburgfans.
Poliser var det gott om också.
När vi hade vänt åter så kom ett griståg med sjungande brudar.
Det var som upplagt för fotbollsfest.

Hänsch-Arena, som Meppens stadion heter, är en gammal fin old school-anlägging. Vi slog läger på kortsidan först där det bjöds på eminent currywurst.
Och öl för de som inte körde.
Det var så där tyskt bra som bara Tyskland kan vara.
Fint väder, superbt käk och en inramning som lovade gott.
Halva den stora kortsidan var proppfull med Magdeburgfans.
Och de höll sannerligen inte tyst.

När vi hade proppat i godsakerna knallade vi bort till våra platser som var på rad ett på långsidan. Om man bortser från det irriterande räcket som vi hade mitt i nyllet så var det toppenplatser en bit upp på läktaren då det var några rader ståplats nedanför.
Matchen då? Jo, ganska jämn och intetsägande inledningsvis. Sen gjorde hemmalaget 1-0 och allt var frid och fröjd runt omkring oss. Men stämningen stod gästerna för. Meppen var mestadels knäpptysta. Det var inte Magdeburg.
I paus kunde vi inte hålla oss utan det blev en ny korv.
Så bra var det.

I andra var det bara Magdeburg. Och en misstagsbenägen hemmakeeper. 1-0 blev 1-3 och stämningen i buren blev bara bättre och bättre. Nedanför oss var ilskan stor och det flög öl i luften.
Det blev 1-3 i en helt okej match.
Vi knallade ut och bort till bilen. Sen var det några minuters kö, men tyskarna kan ju sånt också och vi kunde dra vidare mot en ny match. I ett nytt land.
För nu skulle vi tillbaka till Holland.
Jag har tidigare sett fyra matcher på en dag. Det är ett rekord. Men aldrig tidigare två matcher i två länder på samma dag.
Det skulle snart bockas av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.