190802 – PEC Zwolle v Willem II 1-3

Arena: MAC³PARK Stadion
Match: Eredivisie
Publik: 13 824
Målen:  1-0 (39) Lennart Thy, 1-1 (41) Evangelos Pavlidis, 1-2 (47) Clint Leemans (självmål), 1-3 (72) Evangelos Pavlidis
Matchens lirare:
Che Nunnely

Här bokar man lyxrum.
Men inte fan får man utsikt över arenan.
Det fanns dock belgisk kir på tapp.
Hupp, hupp!

Den här 85-milaresan startade tidigt i Angers. Mycket tidigt. Stan sov när vi checkade ut från Ibis och knallade bort till bilen som snyggt stod kvar i parkeringshuset.
Sen var det bara att ta fart och plocka fram kreditkortet. För nu skulle de konsumeras franska motorvägar och det är ju som bekant inte billigt.
Det som finns att rapportera från resan var att det var bedrövligt segt genom Antwerpen och att jag kände mig stressad då jag trodde att matchen kickade igång 19.00.

Vi kom fram runt halv sex till världsmetropolen Zwolle där vi hade bokat in oss på Lumen Hotell som låg i samma byggnad som arenan med ”nu-rakar-vi-oss-inspirerande-namnet” MAC3PARK Stadion.
Det var bara att rycka en biljett i parkeringsentrén och köra runt och ställa av golfen.
Rummet var fantastiskt fint och även fast vi uppgraderat i hopp om utsikt mot arenan som gick vi bom där. Men vi kunde se bilen från rumsfönstret.
Alltid något.

Jag hade mejlat och bokat upp två biljetter som skulle finnas i shopen. Men den var inte öppen. Och inga cash hade vi så Roddan fick göra ett tomköp på casinot på arena sidan av stadion. Sen gick allt fint och efter lite frågande om mat kunde vi få in en trevlig burgare och en belgisk körbärsdryck inne på hotellet.
Det var mumma det.

Man kan ju undra hur många sidor det finns på Zwolles hemmaarena men vi hade biljetter på en annan än de vi varit på den dryga timmen vi gästat stället. Nu behövde vi knalla igenom bortaingången och det var inte bara att gå där inte utan vi fick vänta en stund så att Willem II-fansen från Tilburg hade gått förbi innan vi kunde passera.
När vi väl hade läsa alla regler som det holländska förbundet hade satt upp i turnstilen kom vi in.
Platserna var finfina långt ner på ena långsidan.
Men någon öl fick vi inte med oss. Många ställen i det här landet tillämpar egna minivalutor på arenorna och det kan vara i form av kort som måste laddas eller plastpengar som köps i nån kiosk.
Rodny sket i det.
Helt rimligt.

Zwollefansen försökte med nåt rökbombstifo, men det gick så där. Sen fick vi syn på att de hade konstgräs, vilket var rejält överraskande.
På planen försökte hemmalaget allt vad de kunde, men det var gästerna som var bäst trots att Lennart gav Zwolle ledningen. I andra kunde Tilburggänget rättvist gå ifrån till en 3-1-seger.
Den välfyllda arenan fick vända hem från premiären med sänkta huvuden.
Vi knallade ut och tillbaka till hotellet där vi gästade baren. Jag bad om en veteöl och en Heineken. Fick en liten Heineken och en stor.
Världens äckligaste lager.
Den fick runda av den här kvällen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.