190730 – KFC Uerdingen 05 v SpVgg Unterhaching 2-2

Arena: Merkur Spiel-Arena
Match: 3.Bundesliga
Publik: 3 000
Målen:  0-1 (5) Luca Marseiler, 0-2 (14) Moritz Heinrich, 1-2 (29) Roberto Rodriguez, 2-2 (30) Frank Evina
Matchens lirare: 
Luca Marseiler

Världens största område.
Världens största arena.
Och på det världens största oordning i parkeringshuset.
Välkomna till Düsseldorf en tisdag när Uerdingen lirar.

Den här dagen startade med en kolhydratsfri frukost och en kaffe utan kaffe på Seegarten i Quickborn. Inte alls märkligt när det var här vi hade kvartat första natten på resan. När vi sen hade gjort oss redo stuvade vi in sakerna i golfen och tog oss an kaoset i Hamburg.
För det verkar inte spela någon roll när på dygnet man passerar den stan och då i synnerhet genom Elbetunneln.
Nu är arbetet med att rusta upp sjuan inte klart så det är kanske inte så konstigt att det tar en stund.

Sen styrde vi över till ettan och där är det några fina rakor med fri fart som man kan testa sina krafter. Alltid lika kul och alltid lika onödigt.
Men det ska göras.
När vi hade susat förbi Bremen och ändå ner förbi Osnabrück hade det blivit långt in på eftermiddan och vi kom plötsligt på att vi inte käkat lunch.
Så ett tvärt stopp för mer kött och sallad på Kingen styrdes upp.
Sen var vi redo för sista biten in i Ruhrområdet.
Jag hade varit så laglig att jag köpt ett sånt där miljömärke som vi klistrade i framrutan. Det var man ”tvungen” att ha för att köra in här. Nu kunde jag lika gärna struntat i det för sannolikheten för att bli kollat var nog lika med noll.

Laget vi skulle se den här kvällen, Uerdingen, har en brokig historia bakom sig. En gång i tiden, när läkemedelsjätten Bayer med i bilden lirade klubben från Krefelt i Bundesliga.
Som kuriosa kan nämnas att Robert Prytz och Brian Laudrup spelat här.
Då hette man Bayer 05 Uerdingen.
Men ekonomiska problem, strul med licenser hit och dit har gjort att man efter separationen från Bayer rasat som en sten i ligasystemet.
Idag heter laget KFC Uerdingen 05, där KFC inte har något att göra med kycklingföretaget utan står för Krefelder Fussballclub.
Laget spelat dock sina hemmamatcher på Fortuna Düsseldorfs väldiga Merkur Spiel-Arena då den vanliga hemmaarenan Grotenburg Stadion renoveras.
Med den forne världensmästaren Kevin Grosskreutz i laget.

Med den historielektionen svängde vi av motorvägen och in på stadionområdet – som är bland det största jag sett. Parkeringar överallt på gigantiska ytor.
Ingen var öppen.
När vi hade kört runt ett tag, och ett tag till snackade vi med en vakt som på ytterst knackig engelska kunde förklara att man kunde parkera första 17.30.
Då hittade vi Hotell Schnellenburg nere vid Rehn. Där kunde vi parkera, slå oss ner på uteserveringen och njuta av dryck. Espresso för mig och lager för Direktörn. Kaffet var dyrare!

När sen klockan blivit dags körde vi upp till arenan igen och det var då full oordning. Vi ville bara parkera och när Rodny fått sin matchbiljett scannat kunde vi köra in i parkeringsgaraget där vi hänvisades till VIP-avdelningen. Ingen visste om man behövde betala.
Ingen visste nåt, i ärlighetens namn.
När vi sen skulle in på arenan funkade inte Roddans biljett. Han fick då knalla till biljettbaracken och lösa in sig med hjälp av en medarbetare och en ny biljett.
Cirkus!

Inne på arenan kunde man bara betala med cash och eftersom vi är moderna människor så blev det inga inköp. Istället bänkade vi oss ute på ena kanten av den öppna långsidan.
Merkur Spiel-Arena tar in 51 000 personer.
Den här kvällen hade 3 000 kommit för att se Uerdingens jakt på tre poäng.
Det gick inledningsvis riktigt illa då gästerna från Münchens södra delar snabbt gick fram till 0-2. Men hemmalaget repade mod, konstigt nog . För det var Unterhaching som var det bättre laget.
Men i paus stod det 2-2. Då gick vi ut och kollade på när andra handlade.

Sista 45 blev mållösa men knappast händelsefattiga och det var en ganska bra match vi fick skåda medan kärra på kärra lyfte från Düsseldorfs flygplats.
När matchuret hade ticket fram till 90 ville vi undvika köerna ut ur garaget och joggade ut.
Vid ingången till parkeringshuset ville en vakt se något, jag fattade inte vad och visade upp bilnyckeln. Det gick bra och vi kunde knalla bort och hitta golfen utan böter och strul.
Det var skönt.

Målet för kvällen var att köra så långt vi orkade så att resan till Angers dagen efter skulle bli så kort som möjligt. Rutten fick via Mönchengladbach, in i Holland och Roermond. Sen vidare till Belgien. Liege, Namur och Mons. Ett mindre kaotiskt tankstopp också där vi efter en stund listade ut hur vi skulle betala för soppan.
Sen Frankrike.
Eftersom vi valt bort att köra igenom Paris gick rutten via Amiens där krafterna tröt. Det var sent och vi bokade in oss på Novotel vid flygplatsen.
Det var inte helt fel att få sova några timmar nu efter 90 mils körning.
Bonne nuit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.