190729 – AaB v Silkeborg IF 3-1

Arena: Ålborg Stadion
Match: Superligaen
Publik: 5 885
Målen:  1-0 (21) Tom van Weert, 2-0 (39) Tom van Weert, 3-0 (41) Mikkel Kaufmann, 3-1 (78) Ronnie Schwartz
Matchens lirare:
Tom van Weert

Ge Preben en permobil och 15 elefanter.
Sen blir det fest!

Den första etappen på den 500 mil långa resan startades tidigt i Västerås den här måndagen. Direktörn fram och Doktorn back. Första målet var Göteborg (hur är det ens möjligt?).
E18 var avstängd redan i Västjädra så vi fick ta ett ärevarv genom Kolbäck. Frukoststopp på Donken i Armbåga där servicenivån höll samma tempo som trafiken.
Sen blåstes det på och vi kunde rulla in på Sveriges baksida innan utsatt tid som Ryanair hade fanfarerat ut i högtalaren.

Doktorn skulle ner till Davida och lösa några husgerådsbestyr och då passade vi på att hänga med upp och kolla hur hon har det. Det blev dock ett snabbt besök för vår båt skulle lätta ankare redan 12.15.
Mycket folk ombord. Vi hängde runt lite först och kollade vad det fanns för lunchalternativ. De var inte mycket att hänga i granen så det blev nån grillsörja på däck.
Resan över till Prebens rike skulle ta tre timmar och en kvart och var, skall sägas, oerhört seg.

På utsatt tid guppade vi i land i Danmark. Det var varmt och soligt när vi körde den korta biten ner till Ålborg där vi skulle se deras hemmamatch mot Silkeborg.
Alltid detta Silkeborg.
Men det var gott om tid till kick off så vi tog oss en tur. Rätt som det var dök klubbens träningsanläggning upp på vänster och där har ju jag och Axel varit och intervjuat Bruce Rioch för länge sen. Vi stannade sen på en affär och köpte vatten innan vi for vidare in i nåt dunkelt och öde industriområde.
Där rullade Preben runt på sin Permobil med 15 elefanter innanför västen. Kvalitetsmåndag så det står härliga till.

När vi inte orkade puttra runt mer körde vi ner till Ålborg Portland Park som arenan köpt heter. Den har tydligen bytt namn fler gånger än vad gemene man byter kallingar så jag väljer att kalla den för Ålborg Stadion som den faktiskt heter.
När vi väl var överens om plats där bilen kunde stå lagligt knallade vi den korta biten genom bostadsområdet bort till arenan för att se om det var nån atmosfär.
Och Danmark är ju Danmark och då finns det både grill och öl.
Den här gången även en trubadur som sjöng.
Trevligt!

Våra platser var fint högt upp på lower på ena långsidan. Hyggligt med folk på plats. Silkeborg är nykomlingar i hösta serien och det märktes. Hemmalaget var klart dominerande.
Och efter tre rappa mål innan paus var det game over.
En mittback i hemmalaget kunde till och med kosta på sig att ta ett gult kort för att han inte kunde lägga bollen på rätt ställe vid en frispark på egen planhalva i mitten av första.
Det måste vara nån form av rekord i dumhet.

En stund in i matchen gav vi upp våra platser och ställde oss upp ovanför läktaren. Vi kunde efter en finare korv se hemmalaget styra undan det mesta efter paus och även fast gästerna reducerade var det aldrig någon fara på taket.
Segern glasklar.
Med fem minuter kvar drog vi för att slippa lite köer. Vi hade ju trots allt 45 mil till att köra. För sovplatser hade bokats på underbara Seegarten i Quickborn, norr om Hamburg.

Vi kostade på oss ett litet matstopp på Donken när vi tankade i

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.